Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

MADEIRA - INSULA FLORILOR 1MAI - FESTIVALUL FLORILOR pachet 8 zile plecare din Bucuresti zbor Lufthansa


Descriere

Destinatie: Portugalia

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse:
• 7 nopti cazare cu mic dejun la hotel MELIA MADEIRA MARE 5*
• O cina traditionala cu bauturi incluse si program artistic, inclusiv transfer dus – intors la/de la restaurantul traditional local
• Zbor Compania LUFTHANSA Bucuresti – Munchen - Funchal si retur Funchal -Frankfurt – Bucuresti
• Taxele de aeroport
• Transferul apt-htl-apt in Funchal
• BONUS! Turul panoramic al capitalei insulei Funchal cu asistenta in limba romana
• Degustarea licorosului vin de Madeira
• Vizita la Gradina Botanica din Funchal in timpul turului de oras
• Vizita la Fabrica de Broderie traditionala locala
• Asistenta turistica in limba romana pe durata programului turistic
• Facilitarea testului PCR, la clinica acreditata, la tarif preferential pentru turistii Cocktail Holidays
Servicii neincluse:
• Intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale, alte servicii in afara celor mentionate in program
• Bacsisuri pentru sofer si pentru transportul bagajelor
• Suplimentele mentionate la hotelul de 5 stele
• Eventuale taxe locale, ce se achita direct de catre turist la receptia hotelului
• Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tarif subventionat Cocktail Holidays (10 €/persoana)
• Contravaloarea testului PCR inaintea plecarii din tara sau la destinatie, care intra in sarcina calatorului, functie de conditiile impuse de autoritati la data calatoriei
• Cazare la Hotel Melia Madeira Mare 5 stele, recomandat de Cocktail Holidays, situat central in Funchal • O cina traditionala “Espetada” cu bauturi incluse, cu muzica si dansuri traditionale din Madeira! • Turul panoramic al capitalei insulei Funchal, cu asistenta in limba romana • Degustarea vinului de Madeira • Vizita la Gradina Botanica din Funchal in timpul turului de oras • Vizita la Fabrica de Broderie traditionala locala • Excursii optionale: Turul insulei partea de Est, partea de Vest si Comorile insulei cu Valea Maicutelor • Asistenta in limba romana pe toata perioada sejurului • Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection, optionala, subventionata de Cocktail Holidays, la tarif special (10€/persoana) • Facilitarea testului PCR, la clinica acreditata, la tarif preferential pentru turistii Cocktail Holidays

Descriere Program

Ziua 1 Bucuresti – Munchen – Funchal/Madeira
Prezentare pe Aeroportul Bucuresti-Otopeni Henri Coanda la ora 03:00 dimineata  pentru intalnire cu insotitorul de grup si imbarcare la cursa Lufthansa cu decolare spre Frankfurt de Paste si spre Munchen la programul de 1 Mai. Aterizare la Frankfurt/Munchen, trecere prin zona de tranzit si imbarcare spre Funchal/Madeira. Aterizare la pranz. Transfer si cazare la hotel 5*. Timp liber pentru odihna si intalnire cu insotitorul de grup pentru inscriere la excursiile optionale locale. Seara, plimbare optionala prin centrul orasului Funchal, capitala insulei(transportul nu este inclus). Cazare la hotel la hotelul de 5 stele.

Ziua 2 Madeira – Tur Funchal-degustarea renumitelor soiuri de vin de Madeira
Mic dejun. Turul orasului Funchal (inclus) incepe cu Piata „Mercado dos Lavradores”, faimoasa pentru atmosfera plina de culoare, unde fermierii vin cu marfuri diverse din cele mai indepartate regiuni ale Insulei Madeira: fructe, legume, peste si o bogatie imensa de flori exotice. Se face o oprire la un atelier de broderie traditionala. Turul se incheie la Crama Oliveiras, locul magic si racoros unde s-a scris istoria vinului de Madeira si unde puteti degusta soiuri din renumitul vin ce poarta denumirea insulei, faimos in intreaga lume. Turul se incheie cu vizita la minunata si unica Gradina Botanica din Funchal, care adaposteste o gama variata de plante tropicale si subtropicale de pe 5 continente. Cazare la hotel la hotelul de 5 stele.

Ziua 3 Madeira – Turul de EST al Insulei Madeira- Camacha-Pico do Areiro- Santana
Mic dejun. Zi libera pentru plimbare si odihna. Optional, va oferim o zi (8h) posibilitatea explorarii zonei de est a insulei. Excursia incepe cu Camacha, una dintre cele mai vechi asezari din interior, considerata de multi ca fiind capitala culturala a insulei pentru cã pastreaza vii traditiile folclorice si etnografice, cu dansuri, costume populare viu colorate si muzica traditionala, precum si mestesugurile foarte apreciate, specializate in cele mai variate obiecte de rachita si broderii regionale. Pico do Arieiro (1818 m) al treilea vârf cel mai inalt de pe insula si care ofera vederi uluitoare asupra muntilor, varfurilor si vailor din jur. Ribeiro Frio – ne oprim pentru a vizita gradinile si crescatoria de pastravi. Santana – sat din partea de nord-est a insulei, faimos in lumea intreaga pentru casele sale traditionale acoperite cu stuf. Pranzul va fi servit la Quinta do Furao, o locatie cu vederi superbe in Santana. Dupa pranz, plecare în directia locului de belvedere Ponta de Sao Lourenço – extremitatea estica a insulei, cu vederi magnifice. Cazare la hotelul ales de 5*.

Ziua 4 Madeira –Turul de VEST al Insulei Madeira
Mic dejun. Zi libera pentru plimbare si odihna. Optional, va oferim varianta participarii la turul zonei de vest a insulei (8h). Prima oprire este la Camara dos Lobos, un sat pitoresc cu vechi traditii pescaresti, pictat chiar de Winston Churchill intr-una din vizitele sale in Madeira. Aici se aflã cea mai importantã zona viticola a insulei. Vom continua excursia cu o vizita la Cabo Girao (580 m) unul dintre cele mai inalte promontorii din Europa. Vederile de aici asupra oceanului sunt absolut fantastice! Traseul continua spre Ribeira Brava, considerata cea mai veche localitate de pe insula, atestata documentar la 1440. Se incepe urcarea pe versanti prin Encumeada (1007m), si se merge la padurea de dafin “Laurissilva”, consideratã ca cea mai mare padure de dafin din lume, inscrisa în Lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO. De aici se coboara spre Sao Vicente, un loc unic cu plantatii de vita-de-vie, admirand pe coasta uimitoarele cascade din nordul insulei. Oprire in Porto Moniz, sat turistic cu doar 3000 de locuitori, devenit celebru pentru piscinele naturale formate in roca vulcanica. Se serveste dejunul si va veti bucura de peisajele absolut incredibile de aici. Coborare spre Funchal prin Serra de Agua. Cazare la hotelul de 5*.

Ziua 5 Madeira – Seara traditionala cu cina si spectacol folcloric
Mic dejun. Zi libera pentru plimbare si odihna. Seara, va oferim o Cina cu program forlcloric, la un restaurant tipic, unde felul principal este Espetada- vita condimentata la protap si unde puteti degusta deliciile bucatariei portugheze si insulare, stropite din plin cu vin traditional. Un grup folcloric local va invita sa invatati pasii dansurilor traditionale. Cazare la hotelul de 5*.

Ziua 6 Madeira - Comorile Madeirei - Valea Maicutelor
Mic dejun. Zi libera pentru plimbare si odihna. Optional, va propunem excursia Comorile Madeirei si Valea Maicutelor (4h).
Recomandam aceasta excursie pentru autenticitatea si unicitatea locurilor pe care le veti vizita! Pico dos Barcelos – ofera o panorama fantastica a orasului Funchal; Eira do Serrado (1094m) – ofera o panorama fantastica asupra interiorului insulei, precum si o priveliste spectaculoasa a satului Curral das Freiras, situat intr-un crater vulcanic, inconjurat de munti si socotit cel mai vechi crater stins din centrul insulei. De aici ne vom indrepta spre satul Monte, destinatia favorita a vizitatorilor insulei incã din secolul al XIX. Cea mai notabila atractie este biserica “Sfanta Maria” in interiorul careia se aflã mormântul lui Carol I – ultimul împarat austro-ungar, care a murit în exil in Madeira. La întoarcere (optional) aveti sansa de a cobori cu o sanie de rachitã pana in zona Livramento sau sa vizitati Gradina Tropicala “Monte Palace”. Inainte de intoarcerea in Funchal, degustati bautura specifica zonei - Ginja. Cazare la hotelul de 5*.

Ziua 7 Madeira -
Mic dejun. Zi libera pentru plimbare si odihna. Cazare la hotelul de 5*.

Ziua 8 Funchal/Madeira - Frankfurt
Mic dejun. Predarea camerelor si transfer la aeroportul din Funchal pentru imbarcare la cursa LH1171 cu decolare la ora locala 14.35. Aterizare la Frankfurt la ora 19.35, trecere prin zona de tranzit a aeroportului si imbarcare la cursa LH1422 cu decolare la ora locala 20.30 spre Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 23.50.

Excursii optionale - preturi informative

•    Turul de Vest al Insulei Madeira – durata 1 zi (8h). Tariful include transport, ghid insotitor, masa de pranz: 60 €/persoana pentru min.20 platitori.
•    Turul de Est al Insulei Madeira – durata 1 zi (8h). Tariful include transport, ghid insotitor, masa de pranz: 60 €/persoana pentru min.20 platitori.
•    Comorile Madeirei-Monte si Valea Maicutelor cu degustare de ginja – durata 4h. Tariful include transport, ghid insotitor si degustare: 45 €/persoana pentru min.20 platitori.

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 25 PERSOANE. Pentru un grup de minimum 20-24 persoane se percepe un supliment de 35 €/persoana. Pentru un grup mai mic de 20 pax, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii.Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

Descriere Hotel

•    Hotel MELIA MADEIRA MARE RESORT AND SPA 5* www.meliamadeira.com sau similar

Informatii utile specifice calatoriilor in Portugalia - Insula Madiera

•    Portugalia este situate in partea de Sud-Vest a Europei, in Peninsula Iberica si face parte din Comunitatea Europeana, iar Insula Madeira se situeaza in Oceanul Atlantic. Insula face parte dintr-un grup de 5 insule portugheze – Ilhas Selvagens (Insulele Salbatice), dintre care 2 locuite (Madeira si Porto Santo) si 3 nelocuite, la o distanta de 700 km de coasta Africii si este dominata de masivul muntos a carui inaltime maxima este 1862m in varful Pico Ruivo ;
•    Climatul este bland cu temperaturi medii anuale intre 20 grade Celsius iarna si 25 grade Celsius vara.
•    Clima subtropicala este favorabila culturilor de vita de vie din care se produce renumitul vin licoros de Madeira, trestie de zahar, bananieri, portocali, lamai.
•    Nu ezitati sa gustati deliciile bucatariei madeirene si mai ales minunatele produse traditionale de patiserie. Retete specifice insulei sunt : Filete Espada (peste spada file), Espetada (carne de vita la grill), Bife de Atum (ton cu porumb prajit), Carne Vinho e Alhos (carne de porc sos de vin si usturoi), Poncha (bautura traditionala din suc de lamaie, miere si alcool din trestie de zahar)
•    Este recomandata servirea micului dejun la hotel, iar a pranzului si a cinei in afara acestuia. Preturile sunt avantajoase si accesibile la restaurantele locale, cu cele mai proaspete fructe de mare si carne gustoasa gatita pe tepuse imense, la gratare speciale, insotite de vin local.
•    Puteti folosi pentru efectuarea platilor, atat numerar euro, cat si plata cu card.
•    Este indicat sa aveti palarie de soare, ochelari si incaltaminte usoara si inchisa, dar si umbrela si o pelerina de ploaie.

Informatii Utile

•    Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max.8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
•    Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea, orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
•    Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
•    Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parintii si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare
•    Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
•    Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului ;
•    Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
•    Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
•    Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Informatii referitoare la Covid 19

•    Atentie! In situatia continuarii epidemiei de COVID 19, pot intervenii modificari ale conditiilor de calatorie, in sensul schimbarii datei de plecare sau a unor conditii strict administrative locale in tara sau la destinatie, conditii impuse independent de vointa organizatorului programului turistic.
•    Va recomandam sa consultati site-ul MAE referitor la calatoriile spre Portugalia- Arhipelagul Insulelor Madeira:
Extras din site www.mae.ro -Arhipelagul Insulelor Madeira (RAM) la data editarii programului:
•    Prevederi detaliate pot fi consultate pe pagina de internet a Guvernului regional din Madeira la adresa: https://www.madeira.gov.pt/Covid19/DecisoesExcecionaisCovid19
•    Tuturor pasagerilor care debarcă în RAM, precum și celor care călătoresc între insulele arhipelagului (Madeira și Porto Santo) pe cale aeriană sau maritimă li se recomandă să se înregistreze pe Madeira Safe, la adresa www.madeirasafe.com.
Intrarea pe teritoriul insulei este permisa doar urmatoarelor categorii:
a.      minorii cu vârsta de până la 11 ani (inclusiv);
b.      deținătorii unui Certificat Digital COVID UE;
c.    pasagerii care prezintă un document medical emis în ultimele 180 de zile care atestă că persoana în cauză s-a vindecat de COVID-19 la momentul debarcării în RAM sau un document care atestă că titularul său a fost vaccinat împotriva COVID-19, în conformitate cu planul preconizat și respectând perioada de activare a sistemului imunitar prevăzută în Rezumatul Caracteristicilor Produsului;
d.    pasagerii care prezintă un document care atestă că titularul său a fost vaccinat împotriva COVID-19 doar cu prima doză (atunci când planul de vaccinare prevede administrarea a două doze), respectând perioada de activare a sistemului imunitar prevăzută în Rezumatul Caracteristicilor Produsului, atunci când este vorba de bolnavi vindecați de peste 180 de zile în urma infecției cu SARS-COV-2, sau diagnosticați ca fiind infectați după administrarea primei doze a vaccinului.

Servicii ghid/ conducator de grup

Cocktail Holidays asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie.  
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:
1.    Asigurare medicala si storno Cocktail Travel Protection 
2.    Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, Polita Seria BN / nr:000002146 – valabila pana la 02.01.2022  (emisa de Societatea de Asigurare – Reasigurare CITY INSURANCE S.A.)

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
-    Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
-    20% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
-    40% - se plateste cu 60 de zile inaintea datei de plecare;
-    40% - se plateste cu 30 de zile inaintea datei de plecare
In cazul rezervarilor last minute – LM, confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor;
In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generala

Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
-    20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60zile inainte de inceperea sejururlui;
-    50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
-    80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 21zile inainte de data inceperii sejurului;
-    100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

•    Cetăţenii români pot călători în Portugalia fără viză de intrare.
•    Pentru a intra pe teritoriul Portugaliei, valabilitatea cartii de identitate sau a pașaportului trebuie să fie de cel puțin 3 luni de la data preconizată a ieșirii de pe teritoriul acestui stat.
•    Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
•    Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
•    Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!
•    Cetateni straini trebuie sa  intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
•    Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aiba un set de documente pentru a trece frontiera.
a.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d.    Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.

Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.
Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Protectia datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.

ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:

FORMULARUL cu INFORMATII STANDARD pentru contractele privind pachetele de servicii de calatorie, care trebuie semnat de calator si se descarca AICI.

Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.

Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.
Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.

Destinatie: Portugalia

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse:
• 7 nopti cazare cu mic dejun la hotel MELIA MADEIRA MARE 5*
• O cina traditionala cu bauturi incluse si program artistic, inclusiv transfer dus – intors la/de la restaurantul traditional local
• Zbor Compania LUFTHANSA Bucuresti – Munchen - Funchal si retur Funchal -Frankfurt – Bucuresti
• Taxele de aeroport
• Transferul apt-htl-apt in Funchal
• BONUS! Turul panoramic al capitalei insulei Funchal cu asistenta in limba romana
• Degustarea licorosului vin de Madeira
• Vizita la Gradina Botanica din Funchal in timpul turului de oras
• Vizita la Fabrica de Broderie traditionala locala
• Asistenta turistica in limba romana pe durata programului turistic
• Facilitarea testului PCR, la clinica acreditata, la tarif preferential pentru turistii Cocktail Holidays
Servicii neincluse:
• Intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale, alte servicii in afara celor mentionate in program
• Bacsisuri pentru sofer si pentru transportul bagajelor
• Suplimentele mentionate la hotelul de 5 stele
• Eventuale taxe locale, ce se achita direct de catre turist la receptia hotelului
• Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tarif subventionat Cocktail Holidays (10 €/persoana)
• Contravaloarea testului PCR inaintea plecarii din tara sau la destinatie, care intra in sarcina calatorului, functie de conditiile impuse de autoritati la data calatoriei
• Cazare la Hotel Melia Madeira Mare 5 stele, recomandat de Cocktail Holidays, situat central in Funchal • O cina traditionala “Espetada” cu bauturi incluse, cu muzica si dansuri traditionale din Madeira! • Turul panoramic al capitalei insulei Funchal, cu asistenta in limba romana • Degustarea vinului de Madeira • Vizita la Gradina Botanica din Funchal in timpul turului de oras • Vizita la Fabrica de Broderie traditionala locala • Excursii optionale: Turul insulei partea de Est, partea de Vest si Comorile insulei cu Valea Maicutelor • Asistenta in limba romana pe toata perioada sejurului • Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection, optionala, subventionata de Cocktail Holidays, la tarif special (10€/persoana) • Facilitarea testului PCR, la clinica acreditata, la tarif preferential pentru turistii Cocktail Holidays

Descriere Program

Ziua 1 Bucuresti – Munchen – Funchal/Madeira
Prezentare pe Aeroportul Bucuresti-Otopeni Henri Coanda la ora 03:00 dimineata  pentru intalnire cu insotitorul de grup si imbarcare la cursa Lufthansa cu decolare spre Frankfurt de Paste si spre Munchen la programul de 1 Mai. Aterizare la Frankfurt/Munchen, trecere prin zona de tranzit si imbarcare spre Funchal/Madeira. Aterizare la pranz. Transfer si cazare la hotel 5*. Timp liber pentru odihna si intalnire cu insotitorul de grup pentru inscriere la excursiile optionale locale. Seara, plimbare optionala prin centrul orasului Funchal, capitala insulei(transportul nu este inclus). Cazare la hotel la hotelul de 5 stele.

Ziua 2 Madeira – Tur Funchal-degustarea renumitelor soiuri de vin de Madeira
Mic dejun. Turul orasului Funchal (inclus) incepe cu Piata „Mercado dos Lavradores”, faimoasa pentru atmosfera plina de culoare, unde fermierii vin cu marfuri diverse din cele mai indepartate regiuni ale Insulei Madeira: fructe, legume, peste si o bogatie imensa de flori exotice. Se face o oprire la un atelier de broderie traditionala. Turul se incheie la Crama Oliveiras, locul magic si racoros unde s-a scris istoria vinului de Madeira si unde puteti degusta soiuri din renumitul vin ce poarta denumirea insulei, faimos in intreaga lume. Turul se incheie cu vizita la minunata si unica Gradina Botanica din Funchal, care adaposteste o gama variata de plante tropicale si subtropicale de pe 5 continente. Cazare la hotel la hotelul de 5 stele.

Ziua 3 Madeira – Turul de EST al Insulei Madeira- Camacha-Pico do Areiro- Santana
Mic dejun. Zi libera pentru plimbare si odihna. Optional, va oferim o zi (8h) posibilitatea explorarii zonei de est a insulei. Excursia incepe cu Camacha, una dintre cele mai vechi asezari din interior, considerata de multi ca fiind capitala culturala a insulei pentru cã pastreaza vii traditiile folclorice si etnografice, cu dansuri, costume populare viu colorate si muzica traditionala, precum si mestesugurile foarte apreciate, specializate in cele mai variate obiecte de rachita si broderii regionale. Pico do Arieiro (1818 m) al treilea vârf cel mai inalt de pe insula si care ofera vederi uluitoare asupra muntilor, varfurilor si vailor din jur. Ribeiro Frio – ne oprim pentru a vizita gradinile si crescatoria de pastravi. Santana – sat din partea de nord-est a insulei, faimos in lumea intreaga pentru casele sale traditionale acoperite cu stuf. Pranzul va fi servit la Quinta do Furao, o locatie cu vederi superbe in Santana. Dupa pranz, plecare în directia locului de belvedere Ponta de Sao Lourenço – extremitatea estica a insulei, cu vederi magnifice. Cazare la hotelul ales de 5*.

Ziua 4 Madeira –Turul de VEST al Insulei Madeira
Mic dejun. Zi libera pentru plimbare si odihna. Optional, va oferim varianta participarii la turul zonei de vest a insulei (8h). Prima oprire este la Camara dos Lobos, un sat pitoresc cu vechi traditii pescaresti, pictat chiar de Winston Churchill intr-una din vizitele sale in Madeira. Aici se aflã cea mai importantã zona viticola a insulei. Vom continua excursia cu o vizita la Cabo Girao (580 m) unul dintre cele mai inalte promontorii din Europa. Vederile de aici asupra oceanului sunt absolut fantastice! Traseul continua spre Ribeira Brava, considerata cea mai veche localitate de pe insula, atestata documentar la 1440. Se incepe urcarea pe versanti prin Encumeada (1007m), si se merge la padurea de dafin “Laurissilva”, consideratã ca cea mai mare padure de dafin din lume, inscrisa în Lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO. De aici se coboara spre Sao Vicente, un loc unic cu plantatii de vita-de-vie, admirand pe coasta uimitoarele cascade din nordul insulei. Oprire in Porto Moniz, sat turistic cu doar 3000 de locuitori, devenit celebru pentru piscinele naturale formate in roca vulcanica. Se serveste dejunul si va veti bucura de peisajele absolut incredibile de aici. Coborare spre Funchal prin Serra de Agua. Cazare la hotelul de 5*.

Ziua 5 Madeira – Seara traditionala cu cina si spectacol folcloric
Mic dejun. Zi libera pentru plimbare si odihna. Seara, va oferim o Cina cu program forlcloric, la un restaurant tipic, unde felul principal este Espetada- vita condimentata la protap si unde puteti degusta deliciile bucatariei portugheze si insulare, stropite din plin cu vin traditional. Un grup folcloric local va invita sa invatati pasii dansurilor traditionale. Cazare la hotelul de 5*.

Ziua 6 Madeira - Comorile Madeirei - Valea Maicutelor
Mic dejun. Zi libera pentru plimbare si odihna. Optional, va propunem excursia Comorile Madeirei si Valea Maicutelor (4h).
Recomandam aceasta excursie pentru autenticitatea si unicitatea locurilor pe care le veti vizita! Pico dos Barcelos – ofera o panorama fantastica a orasului Funchal; Eira do Serrado (1094m) – ofera o panorama fantastica asupra interiorului insulei, precum si o priveliste spectaculoasa a satului Curral das Freiras, situat intr-un crater vulcanic, inconjurat de munti si socotit cel mai vechi crater stins din centrul insulei. De aici ne vom indrepta spre satul Monte, destinatia favorita a vizitatorilor insulei incã din secolul al XIX. Cea mai notabila atractie este biserica “Sfanta Maria” in interiorul careia se aflã mormântul lui Carol I – ultimul împarat austro-ungar, care a murit în exil in Madeira. La întoarcere (optional) aveti sansa de a cobori cu o sanie de rachitã pana in zona Livramento sau sa vizitati Gradina Tropicala “Monte Palace”. Inainte de intoarcerea in Funchal, degustati bautura specifica zonei - Ginja. Cazare la hotelul de 5*.

Ziua 7 Madeira -
Mic dejun. Zi libera pentru plimbare si odihna. Cazare la hotelul de 5*.

Ziua 8 Funchal/Madeira - Frankfurt
Mic dejun. Predarea camerelor si transfer la aeroportul din Funchal pentru imbarcare la cursa LH1171 cu decolare la ora locala 14.35. Aterizare la Frankfurt la ora 19.35, trecere prin zona de tranzit a aeroportului si imbarcare la cursa LH1422 cu decolare la ora locala 20.30 spre Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 23.50.

Excursii optionale - preturi informative

•    Turul de Vest al Insulei Madeira – durata 1 zi (8h). Tariful include transport, ghid insotitor, masa de pranz: 60 €/persoana pentru min.20 platitori.
•    Turul de Est al Insulei Madeira – durata 1 zi (8h). Tariful include transport, ghid insotitor, masa de pranz: 60 €/persoana pentru min.20 platitori.
•    Comorile Madeirei-Monte si Valea Maicutelor cu degustare de ginja – durata 4h. Tariful include transport, ghid insotitor si degustare: 45 €/persoana pentru min.20 platitori.

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 25 PERSOANE. Pentru un grup de minimum 20-24 persoane se percepe un supliment de 35 €/persoana. Pentru un grup mai mic de 20 pax, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii.Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

Descriere Hotel

•    Hotel MELIA MADEIRA MARE RESORT AND SPA 5* www.meliamadeira.com sau similar

Informatii utile specifice calatoriilor in Portugalia - Insula Madiera

•    Portugalia este situate in partea de Sud-Vest a Europei, in Peninsula Iberica si face parte din Comunitatea Europeana, iar Insula Madeira se situeaza in Oceanul Atlantic. Insula face parte dintr-un grup de 5 insule portugheze – Ilhas Selvagens (Insulele Salbatice), dintre care 2 locuite (Madeira si Porto Santo) si 3 nelocuite, la o distanta de 700 km de coasta Africii si este dominata de masivul muntos a carui inaltime maxima este 1862m in varful Pico Ruivo ;
•    Climatul este bland cu temperaturi medii anuale intre 20 grade Celsius iarna si 25 grade Celsius vara.
•    Clima subtropicala este favorabila culturilor de vita de vie din care se produce renumitul vin licoros de Madeira, trestie de zahar, bananieri, portocali, lamai.
•    Nu ezitati sa gustati deliciile bucatariei madeirene si mai ales minunatele produse traditionale de patiserie. Retete specifice insulei sunt : Filete Espada (peste spada file), Espetada (carne de vita la grill), Bife de Atum (ton cu porumb prajit), Carne Vinho e Alhos (carne de porc sos de vin si usturoi), Poncha (bautura traditionala din suc de lamaie, miere si alcool din trestie de zahar)
•    Este recomandata servirea micului dejun la hotel, iar a pranzului si a cinei in afara acestuia. Preturile sunt avantajoase si accesibile la restaurantele locale, cu cele mai proaspete fructe de mare si carne gustoasa gatita pe tepuse imense, la gratare speciale, insotite de vin local.
•    Puteti folosi pentru efectuarea platilor, atat numerar euro, cat si plata cu card.
•    Este indicat sa aveti palarie de soare, ochelari si incaltaminte usoara si inchisa, dar si umbrela si o pelerina de ploaie.

Informatii Utile

•    Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max.8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
•    Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea, orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
•    Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
•    Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parintii si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare
•    Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
•    Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului ;
•    Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
•    Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
•    Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Informatii referitoare la Covid 19

•    Atentie! In situatia continuarii epidemiei de COVID 19, pot intervenii modificari ale conditiilor de calatorie, in sensul schimbarii datei de plecare sau a unor conditii strict administrative locale in tara sau la destinatie, conditii impuse independent de vointa organizatorului programului turistic.
•    Va recomandam sa consultati site-ul MAE referitor la calatoriile spre Portugalia- Arhipelagul Insulelor Madeira:
Extras din site www.mae.ro -Arhipelagul Insulelor Madeira (RAM) la data editarii programului:
•    Prevederi detaliate pot fi consultate pe pagina de internet a Guvernului regional din Madeira la adresa: https://www.madeira.gov.pt/Covid19/DecisoesExcecionaisCovid19
•    Tuturor pasagerilor care debarcă în RAM, precum și celor care călătoresc între insulele arhipelagului (Madeira și Porto Santo) pe cale aeriană sau maritimă li se recomandă să se înregistreze pe Madeira Safe, la adresa www.madeirasafe.com.
Intrarea pe teritoriul insulei este permisa doar urmatoarelor categorii:
a.      minorii cu vârsta de până la 11 ani (inclusiv);
b.      deținătorii unui Certificat Digital COVID UE;
c.    pasagerii care prezintă un document medical emis în ultimele 180 de zile care atestă că persoana în cauză s-a vindecat de COVID-19 la momentul debarcării în RAM sau un document care atestă că titularul său a fost vaccinat împotriva COVID-19, în conformitate cu planul preconizat și respectând perioada de activare a sistemului imunitar prevăzută în Rezumatul Caracteristicilor Produsului;
d.    pasagerii care prezintă un document care atestă că titularul său a fost vaccinat împotriva COVID-19 doar cu prima doză (atunci când planul de vaccinare prevede administrarea a două doze), respectând perioada de activare a sistemului imunitar prevăzută în Rezumatul Caracteristicilor Produsului, atunci când este vorba de bolnavi vindecați de peste 180 de zile în urma infecției cu SARS-COV-2, sau diagnosticați ca fiind infectați după administrarea primei doze a vaccinului.

Servicii ghid/ conducator de grup

Cocktail Holidays asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie.  
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:
1.    Asigurare medicala si storno Cocktail Travel Protection 
2.    Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, Polita Seria BN / nr:000002146 – valabila pana la 02.01.2022  (emisa de Societatea de Asigurare – Reasigurare CITY INSURANCE S.A.)

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
-    Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
-    20% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
-    40% - se plateste cu 60 de zile inaintea datei de plecare;
-    40% - se plateste cu 30 de zile inaintea datei de plecare
In cazul rezervarilor last minute – LM, confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor;
In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generala

Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
-    20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60zile inainte de inceperea sejururlui;
-    50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
-    80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 21zile inainte de data inceperii sejurului;
-    100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

•    Cetăţenii români pot călători în Portugalia fără viză de intrare.
•    Pentru a intra pe teritoriul Portugaliei, valabilitatea cartii de identitate sau a pașaportului trebuie să fie de cel puțin 3 luni de la data preconizată a ieșirii de pe teritoriul acestui stat.
•    Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
•    Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
•    Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!
•    Cetateni straini trebuie sa  intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
•    Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aiba un set de documente pentru a trece frontiera.
a.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d.    Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.

Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.
Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Protectia datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.

ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:

FORMULARUL cu INFORMATII STANDARD pentru contractele privind pachetele de servicii de calatorie, care trebuie semnat de calator si se descarca AICI.

Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.

Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.
Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.