call center

Companii aerieneAir Berlin PLC & Co. Luftverkehrs KG (cunoscuta ca Air Berlin) este a doua companie aeriana a Germaniei dupa Lufthansa si a sasea din Europa ca si numar de pasageri. Compania opereaza pe o retea extinsa semi-low cost, incluzand destinatii de vacanta din regiunea Mediteraneana, Insulele Canare si Africa de Nord, dar si destinatii intercontinentale in Asia de Sud-Est, Caraibe si Statele Unite.


Air France (Compagnie Nationale Air France) a fost infiintata in 7 Octombrie 1933 si este o companie subsidiara a Air France-KLM si membru fondator al aliantei globaleSky Team. Inainte de fuziunea cu KLM, a fost linia aeriana nationala a Frantei.


Alitalia trasporta pasageri incepand cu anul 1947, iar din data de 13 Ianuarie 2009, prin fuziunea cu compania aeriana Air One, si-a imbunatatit reteaua de zboruri si serviciile oferite clientilor.


American Airlines (AA) este a patra cea mai mare companie aeriană din lume ca si număr de mile efectuate, flotă si venituri din exploatare. American Airlines este o filiala a AMR Corporation si are sediul in Fort Worth, Texas in vecinatatea celei mai mari baze la Dallas/Fort Worth International Airport.


Austrian Airlines a fost infiintata la data 30 Septembrie 1957 si este membra a Grupului Austrian Airlines alaturi de Austrian Arrows si Lauda Air. Centrul de interes al Austrian Airlines este traficul regulat, Austrian Arrows este specializată pe activitatea regionala, in vreme ce Lauda Air completează programul Grupului cu activitatile sale din segmentul de zboruri charter.


In data de 13 decembrie 2004 Aviatia din Romania traieste un moment istoric: se lanseaza Blue Air, prima companie aeriena romaneasca, cu capital 100% privat. Compania s-a infiintat din dorinta de a crea o alternativa de zbor sigura, confortabila si accesibila ca pret.


British Airways este compania de baza din Marea Britanie si una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa. British Airways a fost infiintata in anul 1974 si are ca baza de operare principala aeroportul Heathrow din Londra.


Brussels Airlines e o companie aeriana belgiana care tinteste segmentul zborurilor low cost. A luat fiinta in anul 2002 sub denumirea SN Brussels Airlines, iar in 2006 a fuziunat cu Virgin Express.


Carpatair: la inceput a existat o singura aeronava inchiriata, un Yak-40, cu care Nicolae Petrov a ales sa inceapa in martie 1999 expansiunea business-ului aerian din Republica Moldova in Romania. Pe 26 martie al acelui an, compania aeriana proaspat infiintata si-a lansat prima sa cursa regulata pe relatia Cluj-Napoca – Venetia/Treviso.


CSA Czech Airlines este linia aeriana nationala a Republicii Cehe, avand ca baza principala Aeroportul International Ruzyne din Praga. Aceasta este membra a alianteiSkyTeam.


In 25 Octombrie 1985, Emirates e efectuat primele sale zboruri din Dubai cu numai doua aeronave: un Boeing 737 si un Airbus 300B4. Atunci ca si acum,telul nostru era calitatea si nu cantitatea, iar in anii care au urmat Emirates a devenit un comglomerat de renume mondial pe piata aviatica, cunoscut pentru devotamentul fata de cele mai inalte standarde de calitate in fiecare aspect al afacerii noastre.


Hainan Airlines Company Limited (HNA) este o intreprindere a aviatiei civile, stabilita la restructurarea fostei companii aeriene provinciale Hainan, in Ianuarie 1993, care si-a inceput activitatea in 2 Mai 1993.


Iberia a fost infiintata pe 28 iunie 1927. A fost prima companie aeriana care a efectuat primul zbor intre Europa si America de Sud (1946).


KLM Royal Dutch Airlines s-a infiintat la 07 Octombrie 1919 si a continuat sa functioneze sub acelasi nume pana in prezent devenind astfel cea mai veche companie de linie cu o istorie neintrerupta.


LOT este compania nationala a Poloniei. A fost infiintata in anul 1920 si are ca baza principala de operare aeroportul din Varsovia (Frederic Chopin). LOT este o companie aeriana de marime medie intre liniile aeriene europene, insa  are una dintre cele mai tinere şi moderne flote, compusa din 55 de aeronave.


Fondata in anul 1926, Lufthansa este cea mai mare companie germana din Europa. Este a cincea cea mai mare companie aeriana din lume dupa numarul de pasageri transportati, operand 18 destinatii domestice si 183 destinatii internationale, in 78 de tari din Africa, America de Nord, America de Sud, Asia si Europa. Impreuna cu partenerii sai deservesc in jur de 410 destinatii. Cu peste 722 de aeronave Lufthansa are a treia flota comerciala ca marime din lume.


Este cea mai mare companie aeriana din Grecia, dupa numarul de destinatii deservite. A fost infiintata in 2009, ca urmare a privatizarii companiei de stat, Olympic Airlines. Aeroportul International din Atena este principala baza de operare.


Qatar Airways este compania nationala a Qatarului. Avand sediul central in Qatar Airways Tower in Doha, compania a dezvoltat o retea extinsa, facand legatura intre peste 100 de destinatii, folosind o flota de 96 de aeronave.


Compania Scandinavian Airlines a fost fondata in august 1946, ca un consortiu al companiilor aeriene nationale din Danemarca, Norvegia si Suedia. In Mai 1997 a fondat alianta aeriana globala Star Alliance, alaturi de Air Canada, Lufthansa, Thai Airways si United Airlines. Bazele principale de operare sunt la Copenhaga, Stockholm si Oslo.


TAP Portugal Airlines este compania aeriană nationala a Portugaliei şi cea mai importantă companie aeriană din Europa pentru zborurile către Brazilia. Baza ei este la aeroportul internaţional din Lisabona. ÃŽn 14 martie 2005 a devenit membra al alianţei Star Alliance, în aceeaşi zi cu aniversarea a 60 de ani de la înfiinţare.


TAROM este principala companie aeriana din Romania, fiind totodata si compania nationala.
Compania TAROM - Transporturile Aeriene Romane - a fost infiintata la 18 septembrie 1954. La cativa ani dupa lansare, TAROM opera deja catre aproape toate tarile europene.


Turkish Airlines e compania aeriana nationala a Turiciei si a fost infiintata pe 20 mai 1933. Baza principala este in Aeroportul International Ataturk din Istanbul, iar ca si baze secundare sunt folosite: Aeroportul International Esenboga (Ankara) si Aeroportul International Sabiha Gokcen (Istanbul).


United Air Lines este o importanta companie aeriana fondata in Statele Unite si una din cele mai mari companii aeriene din lume cu 48.000 de angajati si 359 de aeronave. Este o filiala a United Continental Holdings, cu birouri corporative in Chicago. Cea mai mare baza la ora actuala se afla in Aeroportul International Chicago’s O’Hare.


Proiectul de înfiinţare a companiei Wizz Air s-a conturat în iunie 2003, în momentul în care şase persoane cu o experienţă vastă în domeniul transporturilor aeriene şi cu rezultate de excepţie în alte domenii industriale au făcut echipă cu József Váradi, Directorul General Executiv al companiei. ÃŽn numai trei luni, Wizz Air era deja o companie înregistrată şi gata de zbor.